Skip to content →

Kiitos vierailustasi Yancan sivustolla! 

Työurani vähittäiskaupan parissa alkoi vaatetusalan opiskeluihini sisältyvällä työharjoittelulla paikallisessa vaateliikkeessä. Tämä oli onnenpotku, sillä esimieheni ja liikkeen myymäläpäällikkö sattui olemaan vähittäiskaupan rautainen ammattilainen.

Hän huomasi minussa potentiaalin, jota en itse edes tiennyt itsessäni olevan. Aloitin työharjoittelulla kotikaupungissani ja lopetin myymäläpäällikkönä Helsingissä. Siinä välissä ehdin tehdä hommia myös somistajana. Se ei kuitenkaan ole tärkeää mikä oli kulloinkin tittelini, vaan se mitä opin esimieheltäni.

Opin sen, miten tärkeää on varastonhallinta, opin sen miten tärkeää on budjetoida ja suunnitella sisäänostot, opin sen miten vähittäiskaupassa tehdään rahaa.

Tätä kaikkea sain testata käytännössä ollessani myymäläpäällikkönä. Opin erot visualistin ja myymäläpäällikön ajattelutavoissa, opin sen miten tärkeää visuaalinen markkinointi on. Tätä kautta ymmärsin myös sen miten tärkeää sen tuottavuuden mittaaminen on ja miten vähän sitä tehdään.

Opin varaston hallinnan merkityksen ja sen miten varaston kierto saadaan tehokkaaksi. Opin sen, miten katteen kanssa pelataan ja tehdään tulosta, vaikka liikevaihto laahaa.

Opin sen, miten vähittäiskauppaa pyöritetään. Opin ymmärtämään kokonaisuuden.

Kokemukseni vähittäiskaupasta ja muotialalta noin 10 vuoden ajalta nosti esiin kehitettäviä asioita etenkin pienissä vähittäiskaupoissa. Tämä johti oman yrityksen perustamiseen vuonna 2011.

Nyt haluan auttaa muita ymmärtämään ja oppimaan. Minulla on vahva usko ja tahto saada vähittäiskauppiaat verkossa ja kivijalassa menestymään alati kiihtyvässä kilpailussa.

Simple Share ButtonsKiitos, kun jaat!
Simple Share Buttons