Sesonkiin 17/18 vaikuttavat taiteilijat

Taide kuvastaa ajankuvaa, joten se on yhtenä vaikuttimena trendien syntyyn ja ajankuvan peilaamiseen designissa ja muodissa.

Opettele hyödyntämään taidetta hiljaisia singnaaleita tulkitessasi. Vieraile museoissa ja taidenäyttelyissä. Nykypäivän tavarapaljoudessa joka on entistä homogeenisempää, koska inspiraatio ammennetaan samoista sivustoista ja tuntuu etteivät suunnittelijat enää uskalla erottautua. Samoin on vähittäiskauppiaiden laita, sama tavara tuntuu tunkevan jokaisesta verkkokaupasta ja kivijalasta vaikka maailma on pullollaan mitä erilaisimpia tuotteita.

Kuluttajat pyrkivät erottumaan kirpputorilöydöillä ja tuunaamisella. Tässä hetkessä designeri joutuu palaamaan takaisin vanhaan tapaan etsiä inspiraatiota internetin sijaan. Samalla tapaa vähittäiskauppiaan kannattaa haistella tunnelmia muuallakin kuin netissä ja omassa myymälässään. Maailma on pienempi kuin koskaan. Matkustakaa ja ammentakaa inspiraatiota taiteen lisäksi kulttuureista ja kaduilta. Pelkkä netti ei riitä.

Mitä paremmin osaat seurata aikaasi, sitä paremmin osaat erottua ja sitä paremmin pärjäät. Silloin pelaat ihan omassa liigassa.

Syksy/talvi 2017/18 sesonkiin oman vaikuttimensa antavat seuraavat taiteilijat, joita kannattaa pitää silmällä inspiraation haussa:

Henrique Oliveira 

Anish Kapoor ’Vantablack’

Cecilia Pym

Jasmin Anoschkin

Tommi Toija

Hanna-Riikka Heikkilä

Chloé Rutzerveld

Johnna Schmeer

Paul Gong

Ali Schachtschneider

Muita sesonkiin vaikuttavia taideprojekteja:

Fungi Mutarium

Julie Helles Eriksen

Jillian Mayer

AARON by Harold Cohen

The Painting fool – A Computer Artist

Magic Pony Technology

 

Inspiraatiota päivään!

-Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *